Υλικά
- 14 φέτες ψωμι του τοστ
- 7 φέτες Γκούντα
- 7 φέτες Μοτσαρέλα
- 7 φέτες Ζαμπόν
- 7 φέτες Γαλοπουλα
- 5 φέτες Μπέϊκον
- 300 γρ. μιξ κίτρινων τυριών που λιώνουν
- 1λίτρο γάλα φρέσκο
- 5 αυγά
- Ταψί 21χ32 ή πυρέξ
- Lurpak βούτυρο
Εκτέλεση
- Αρχικά βουτυρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ 21χ32 περίπου και στρώνουμε στον πάτο του, τις φέτες ψωμιού του τοστ, τις οποίες τις έχουμε αλείψει κάθε μία ξεχωριστά με λίγο βούτυρο.
- Στρώνουμε διαδοχικά φέτες γκούντα και φέτες ζαμπόν πάνω σε κάθε ψωμάκι.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά.
- Επαναλαμβάνουμε το στρώσιμο με ψωμί – μοτσαρέλα – γαλοπούλα – τυριά.
- Από πάνω στρώνουμε κομμάτια μπέϊκον.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί με μια κουτάλα. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
- Ψήνουμε στους 180ο C για περίπου1 ώρα.
Πηγή: «Ο Μεγάλος Ερωτικός»