Μακαρόνια με τόνο και γαρίδες
Υλικά :
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 – 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι των 170 γρ.
- 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και προβρασμένες
- ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο – 1 σκ. σκόρδο
- ½ κονσέρβα γάλα εβαπορέ – 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 – 3 κ. σ. κέτσαπ – ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Εκτέλεση :
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τον τόνο (θρυματισμένο) να τσιγαριστούν λίγο , μετά από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε σοταριστούν για λίγο , στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί .
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και ρίχνουμε τη κρέμα, το γάλα, την κέτσαπ και βράζουμε με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, προσέχοντας να μην πιει το νερό και κολλήσει.
- Κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο πιπέρι και πάπρικα γλυκιά.
Πηγή: «Ο Μεγάλος Ερωτικός»
Νοστιμότατο φαίνεται! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!